Van droom naar werkelijkheid

VAN PASSIE NAAR
PROFESSIONEEL weddingplanner

It's time for a change

Je bent die ene persoon in de familie of vriendengroep die bekend staat als de regelaar, de organisator, de creatieve geest achter de meest onvergetelijke momenten. Het plannen van bruiloften en evenementen zit in je bloed. Je geniet van het creatieve proces en het zien van die happy faces als je een bruiloft hebt gehad. Het organiseren van bruiloften blijkt jouw ware passie. Maar er is een uitdaging….

Je hebt een fulltime baan en een druk leven. Je vindt het werken voor je baas steeds minder leuk, omdat je liever bruiloften organiseert. Hoewel je geniet van de waardering en bedankjes, levert het nu weinig tot niets op. Gratis werken voor familie en vrienden is een ding, maar hoe transformeer je dit naar een professioneel weddingplanners bedrijf, waarbij je toekomstige bruidsparen helpt met het organiseren van hun droombruiloft én daar een inkomsten mee verdient? Wat zijn de kleinste kneepjes van het vak professioneel weddingplanner en wat komt er kijken bij het ondernemerschap? Hoe bouw je een netwerk op? Hoe kom je aan klanten?

Je houdt van wat je doet, maar het is niet langer haalbaar om dit gratis en naast je huidige werk te blijven doen. Je wilt van je passie een succesvolle Wedding Business maken.

Laten we van jouw droom, werkelijkheid maken.

Jij wilt:

Als ik het kan, kan jij het ook

Werken voor een baas, met spanning toch mijn passie gaan volgen en de combinatie met werken en kinderen managen. I did it. Daarna nam ik ontslag bij mijn werkgever om fulltime weddingplanner te worden.

Inmiddels ben ik 8 jaar actief en heb ik meer dan 60 bruiloften mogen organiseren voor verschillende culturen, in de meest uiteenlopende thema’s. 

Dankzij mijn leerpunten, struggles, opgedane ervaring én successen, weet ik precies wat je het beste kunt doen en wat de slimste stappen zijn, om professioneel weddingplanner te worden.

"Erg leerzaam"

“Geen vraag is te gek en de ins en outs van het weddingplannen worden met volledige transparantie gedeeld.”

Sarah Kidane

Introducing

de online weddingsplanners cursus

wat ga je leren?

Het werk van de weddingplanner

Welke vaardigheden, taken en tarieven zijn van toepassing en hoe vertalen we dit naar jouw superpower?

01

02

Van idee naar bruiloft

Het maken van de weddingplanning, het ondersteunen van het bruidspaar en het managen van meerdere bruiloften per jaar. 

DE BRUILOFT ORGANISEREN

De complete guide voor het op detailniveau organiseren en creëren van een bruiloft. 

03

04

DE GROTE DAG

In deze module leer je hoe je bruiloften begeleidt als een baas. Welke cruciale voorbereidingen zijn nodig en hoe zorg je ervoor dat de dag flawless verloopt?

bUILD YOUR WEDDING BUSINESS

Van zakelijke documenten tot aan naamsbekendheid creëren. Elke stap die nodig is voor het bouwen van jouw bedrijf komt aan te pas.

05

Hoe gaan we dat doen?

online lessen

Je krijgt 2 wekelijks een online les, waarin ik je stap voor stap alle kennis en theorie leer die je nodig hebt. Tijdens de lessen kun je alle gerichte vragen te stellen. 

verdieping en uitvoerinG

De inhoud van de cursus bestaat uit de 5 bovenstaande modules. Elke module wordt afgerond door het maken van een opdracht. Je krijgt daar persoonlijke feedback op, die jou gaat helpen om je vaardigheden te verbeteren. Want zonder feedback weet je niet of je op het juiste spoor zit. 

DIT IS inclusief:

het weddingplanners theorieboek:

meer dan 120 pagina’s aan waardevolle informatie en praktische tips. Alleen verkrijgbaar bij de Wedding Business Academy.

Toegang tot DE WEDDINGPLANNERS LOUNGE:

de besloten online leeromgeving met daarin checklists, templates, formats van trouwprogramma’s, het draaiboek en zakelijke documenten.

Weddingplanners coachcalls

PERSOONLIJKE COACHCALLS:

één op één gesprekken om in alle vertrouwen te overleggen of te sparren over jouw stappen of struggles.

Erkend opleidingsinstituut

De Wedding Business Academy voldoet aantoonbaar aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs en staat geregistreerd bij het CRKBO. 

INVESTERING

STARTDATUM

diverse data vanaf 7 februari 2024

(nog 3 plekken beschikbaar)

BEDRAG

€ 2250,- ex. BTW 

(betaling in termijnen mogelijk)

Go get whats yours:

DESKUNDIGE BEGELEIDING

Vanuit mijn rijke ervaring als weddingplanner, leid ik je door alle kennis en theoretische aspecten die essentieel zijn voor een weddingplanner. Met als doel jou te voorzien van waardevolle inzichten en te helpen om jouw vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

PRAKTISCHE vaardigheden

Tijdens de cursus ontwikkel je de vaardigheden die je als weddingplanner nodig hebt: van het tot op detailniveau plannen van een bruiloft, samenwerken met leveranciers tot aan het runnen van je eigen bedrijf. Je krijgt praktische tools en leert technieken die je direct kunt toepassen, zodat je goed voorbereid bent op het vakgebied.

PERSOONLIJKE FEEDBACK

Je krijgt individuele feedback op jouw ingeleverde opdrachten. Daarnaast krijg je persoonlijke coachcalls voor verdieping en sparring. Een waardevolle aanvulling; omdat het jou gaat helpen groeien en jouw zelfvertrouwen als weddingplanner versterkt.

SUCCES STORIES

"Een toegevoegde waarde"

“Hamida is ervaren, eerlijk en oprecht. Een toegevoegde waarde aan je bedrijf om als start te gaan als weddingplanner.”

Sandhiya - Hum Tum Weddings & Events

"Dankbaar voor deze kans!"

“Over een tijdje mag ik meelopen met een bruiloft van Hamida, ik kijk hier enorm naar uit en ben haar ook dankbaar voor deze kans. Ik heb hierdoor goede kennis opgedaan in theorie en mag ook meekijken in de praktijk! Nogmaals bedankt Hamida”

Myrthe- toekomstige weddingplanner

We breathe weddings. We love weddings. We know weddings.

WEDDING BUSINESS ACADEMY nederland

Specialist op gebied van multiculturele weddings

Veelgestelde vragen

Word jouw vraag hier niet beantwoord? Neem dan contact op via het contactformulier.

Je kunt je inschrijven na een adviesgesprek.

De volgende groep start op 7 februari, maar informeer over het aantal beschikbare plaatsen. Om iedereen voldoende aandacht te geven, zijn het aantal plekken per cursus, per jaar beperkt.

De online weddingplanners cursus duurt 5 maanden. Verlenging is mogelijk.

Je krijgt 6 maanden toegang tot de Weddingplanners Lounge, waar alle benodigde templates en documenten in staan.

Ja, je leert tijdens deze cursus door te oefenen met wat je in de toekomst kunt verwachten. Op jouw ingeleverde opdrachten krijg je 1:1 feedback, zodat je zeker weet of je op het juiste spoor zit.

De studiebelasting is ongeveer 4 -6 uur per week.

Nee, je hebt geen specifieke vooropleiding nodig.

Binnen één werkdag na inschrijving ontvang je per post het Weddingplanners theorieboek. Bij inschrijving tijdens een Open Dag ontvang je deze direct.

Je krijgt 6 persoonlijke coachcalls. Deze kun je maximaal 6 maanden inzetten. Zo kan ik jou na afronding van de cursus blijven helpen bij het opstarten van jouw Wedding Business.

Jazeker! De opleiding richt zich voornamelijk op het organiseren en begeleiden van multiculturele bruiloften, maar de aanpak is zeer geschikt voor alle soorten bruiloften. Om precies te zien waar jouw behoefte ligt is het handig om een  match call te plannen via deze link.

Nee dat hoeft niet. Wij begeleiden jou tijdens de opleiding en geven jou precies aan wanneer je helemaal ready steady bent om te gaan starten met jouw eigen Wedding Business. En dus ook de inschrijving bij de KVK.

Ja. De Wedding Business Academy Nederland voldoet aantoonbaar aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs en staat sinds november 2022 geregistreerd bij het CRKBO.