Weddingplanner worden

Hi there,

wat leuk dat je hier bent!

Ik ben Hamida Hamerslag. Een gedreven en enthousiaste weddingplanner en professioneel ceremoniemeester. Voordat ik als weddingplanner aan de slag ging, zag mijn wereld er heel anders uit. Ik werkte fulltime voor een werkgever en was daarnaast parttime partyplanner, waarbij mijn passie voor bruiloften steeds groter werd. Dit leidde uiteindelijk tot de beslissing om mijn baan op te zeggen en mijn hart te volgen.

Welkom bij mijn journey, waar passie en bruiloften als beroep samenkomen.

My wedding planner journey

Mijn reis begon toen ik fulltime voor een werkgever en later parttime als partyplanner actief was. In mijn vrije tijd organiseerde de meeste uitbundige kinderfeesten, verjaardagen babyshowers en werd daar helemaal happy van.

Het werken voor een baas daarentegen werd steeds minder leuk. Ik moest mezelf elke dag naar het werk slepen en was met mijn gedachten alleen maar bij het organiseren van de feesten en evenementen. Ik vond het werken voor mijn werkgever niet meer leuk, omdat ik feesten organiseren natuurlijk veel leuker vond! – En toen kwam het moment waarop ik aanvragen kreeg om ook bruiloften te gaan organiseren. Mijn passie voor bruiloften ontvlamde! Dit was wat ik wilde doen: bruiloften organiseren, bruidsparen begeleiden bij het realiseren van hun droombruiloft en vooral als het ging om multiculturele bruiloften. OMG mijn hart maakte vele vreugdesprongetjes!

Echter, tussen mijn fulltime baan en mijn parttime activiteiten als partyplanner had ik simpelweg niet genoeg tijd om ook bruiloften erbij te gaan doen. Je moet je voorstellen: werken bij een werkgever, parttime eigen baas als partyplanner, maar ook mama van 3 kids met een heel huishouden om te runnen.

Dus de eerstvolgende werkdag, dat ik naar werk ging, nam ik ontslag.

Gewoon BEM. Just like that.

Ik dacht, ik ga het gewoon proberen. Achteraf gezien had ik het iets slimmer kunnen aanpakken. Want ik kwam in een rollercoaster terecht, waarbij ik zelf op zoek moest naar kennis en kunde omtrent het organiseren van multiculturele bruiloften én het opzetten van een eigen bedrijf én tussendoor ook nog die 3 bruiloften.

Het eerste jaar was intens. Wat volgde was een jaar vol ups en downs, een ware achtbaan. Ik moest mezelf leren hoe je een weddingplannersbedrijf opzet, wat er komt kijken bij het organiseren van grootschalige en multiculturele bruiloften, en hoe je betrouwbare partners in de trouwbranche vindt. En dit alles terwijl ik meerdere bruiloften per jaar organiseerde en mijn huishouden draaiende hield.

Zonder spijt! Want inmiddels heb ik de meest prachtige bruiloften mogen verzorgen met de vrijheid om mijn eigen werktijden te bepalen, waardoor ik thuis de boel ook beter kan managen.

En nu...

werk ik 8 jaar als weddingplanner en professioneel ceremoniemeester, waarbij ik de meest uiteenlopende en de meest waanzinnige Weddings en Celebrations heb mogen verzorgen. Binnen 5 jaar had ik 50 bruiloften op mijn naam staan!

Van intiem besloten tot mega bruiloften, voor verschillende culturen, in binnen- en buitenland. 

Dreamy settings

Bruiloften om bij weg te dromen…

Mega bruiloften

Een mega bruiloft met 1000 gasten op 4 locaties met meer dan 30 leveranciers

High end fusion weddings

Weddingplanners cursus

Een fusion wedding voor in de boeken

Van NL naar Curaçao

De prachtige bruiloft op het prachtige Curaçao

Met 8 jaar aan uitdagingen en groei, deel ik nu mijn ervaringen om toekomstige weddingplanners te inspireren en te helpen bij het vinden van hun eigen weg in de trouwbranche. Omdat ik zelf de uitdagingen en voldoening van dit vak heb ervaren, wil ik anderen de kans bieden om succesvol te worden in de trouwbranche. Want het werk als weddingplanner is me toch de moeite waard!

En dit is niet zomaar. In Nederland is het aanbod van professionele weddingplanners beperkt, terwijl de diversiteit van bruiloften blijft zich ontwikkelen. Steeds meer bruidsparen gaan op zoek naar een passende en professionele weddingplanner, die hun kan kan helpen met naar hun droombruiloft.

Daarom is het mijn persoonlijke missie:

Persoonlijke missie

voor elke wedding, een matchmade weddingplanner

Meet the team

Als actieve weddingplanner, direct van de weddingplanners werkvloer, ben ik altijd op de hoogte van alle actualiteiten, ontwikkelingen en hot items binnen de trouw- en ondernemersbranche. Hierdoor kan ik jou, samen met mijn (sisters) dream team, nog beter kan begeleiden in jouw eigen Wedding Business Journey.

Hamida Hamerslag

Eigenaar

Shenaaz Hamerslag

Administratief support

Ferzana Hamerslag

Event support

volgt

Stagiaire

Erkend

De Wedding Business Academy voldoet aantoonbaar aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs en staat sinds november 2022 geregistreerd bij het CRKBO. 

lets work together

Succesvol van start

Je wilt de stappen zetten om een professionele weddingplanner te worden en je superkracht naar een hoger niveau te tillen. De droom waar je naar verlangt is te realiseren. Je moet weten waar je naartoe werkt en hoe je daar het snelst kunt komen. Ik laat je die mogelijkheden graag zien. Tijdens onze samenwerking wordt jouw doel mijn doel en ben ik er om je te begeleiden en te adviseren vanuit mijn eigen leerpunten en successen. Plan jouw vrijblijvende adviesgesprek in om kennis te maken en informatie in te winnen.

We breathe weddings. We love weddings. We know weddings.

WEDDING BUSINESS ACADEMY nederland

Jouw go to expert om professioneel weddingplanner te worden.

volg ons via social media