Wedding things

Het leven van een weddingplanner

Als je denkt dat het werk van een weddingplanner één en al gezelligheid, liefde en heerlijkheid is: dat is grotendeels ook zo 😊. Voor mijn werk als weddingplanner kom ik op de allermooiste plekken in Nederland en bezoek ik samen met mijn bruidsparen de mooiste trouwlocaties. Van highend venues, pittoreske kerkjes, de mooiste en hipste strandtenten tot über-romantische kastelen. En dikwijls gaan bijna alle meetings gepaard met overheerlijk eten en drinken. Ik heb zelfs de privilege gehad om met bruidsparen bij sterrenrestaurants te gaan proeven. And did I mentioned de taart proeverijen? Hhihih

Zo ziet een randome werkweek van een weddingplanner eruit (ik heb het speciaal voor jou bijgehouden):


Maandag

MOODBOARD UITWERKEN EN GEPASTE LEVERANCIERS ZOEKEN

Voor een Nederlands – Afrikaans fusion wedding werk ik vandaag aan het stylingsplan. De bruiloft moet een weergave zijn hun wereld: een samensmelting van 2 landen, 2 culturen en verbondenheid, waarbij de liefde voor elkaar centraal staat. Leuk detail: de bruid is afkomstig van een stam uit Kameroen, die herkenbaar is aan specifieke patronen in blauw en wit. De nationale kleur van Nederland (afkomst van de bruidegom) is oranje. Deze kleuren combinatie trek ik door in de complete styling en hier maak ik een complete moodboard van. Vervolgens zoek ik naar gepaste leveranciers en bedrijven die de benodigde producten kunnen leveren. Deze bedrijven benader ik meteen en vraag meteen de offertes op.

Dinsdag

TROUWLOCATIE BEZOEKEN

Vandaag bezoek ik met een bruidspaar de geboekte trouwlocatie. Het bruidspaar is hier al eerder geweest en vandaag hebben wij een detailgesprek. Het leuke van zo’n dag is dat de invulling van de styling en de bijzondere momenten die gepland staan, nu nog beter te visualiseren is. Je ziet dan al helemaal voor je hoe zo’n dag gaat verlopen en eruit gaat zien. Love it! Tijdens dit gesprek nemen wij met de trouwlocatie nog één keer alle details door. Het wordt een fantastische dag. Het aftellen mag beginnen.

Woensdag

BLOEMEN SELECTEREN

Als weddingplanner kan je 24/7 bezig zijn met je werk. Je moet er echt voor waken om ook vrije momenten in te plannen, vooral als je in de weekenden de bruiloften draait. De woensdagmiddag probeer ik zoveel mogelijk vrij te zijn. De ochtend benut ik dan voor minder grote werkdingen. Zo ga benut ik de ochtend bijvoorbeeld voor een bezoek aan een bloemist om bloemen te selecteren voor een bruiloft en de prijzen en de kwaliteiten te bekijken. Of bel ik leveranciers over offertes en beschikbaarheid.

Donderdag

TASTING MET HET BRUIDSPAAR

Vanavond heb ik een proeverij staan met een ander bruidspaar, heerlijk! De ochtend werk ik aan een paar trouwdossiers, ‘s middags doe ik wat rustiger aan om later vanavond energiek te zijn. Want los dat we een heerlijk etentje hebben, er wordt tussendoor ook bijgepraat over de weddingplanning. Deze twee dingen combineer ik dus. ’s Ochtends kijk ik het trouwdossier nog één keer helemaal na en zorg ik ervoor dat het trouwdossier van dit bruidspaar helemaal up to date is.

Vrijdag

WERKEN AAN TROUWDOSSIERS

Vandaag heb ik geen afspraken staan. Op de dagen dat er geen afspraken ingepland zijn, kijk ik of alle bruiloften volgens planning verlopen en werk aan mijn trouwdossiers. Ik controleer of alle offertes zijn ontvangen, ik controleer deze, werk al mijn taken af en controleer of alle bruidsparen up to date zijn. Op deze dagen bel en mail ik bruidsparen en leveranciers en werk ik voor mijn bedrijf de (financiële) administratie bij.

Hi there, wat ontzettend leuk dat je hier bent!

Ik ben Hamida Hamerslag en help weddingplanners (in spé) om experts te worden op gebied van grootschalige en multiculturele bruiloften. 

Werken voor een baas, de kriebels om je passie volgen, de combinatie met werken en kinderen… En toch heb ik het gedaan: inmiddels ben ik 6 jaar actief en heb ik meer dan 55 bruiloften mogen organiseren voor verschillende culturen, in de meest uiteenlopende thema’s. 

Dankzij mijn leerpunten, struggles, opgedane ervaring én successen, weet ik precies wat je het beste kunt doen en wat de slimste stappen zijn, om professioneel weddingplanner te worden.

Lees meer over mij, hoe ik prompt ontslag nam bij mijn oude werkgever en ontdek mijn prachtige bruiloften en persoonlijke missie.

Nieuwsbrief

Stap in de wondere wereld van bruiloften

Get ready for some behind the scenes, want in mijn nieuwsbrieven deel ik  waardevolle tips, actualiteiten en neem ik je mee in mijn grootste lessen en inzichten. Je krijgt een persoonlijk inkijkje in mijn werk als weddingplanner en achter de schermen van mijn bruiloften – té leuk! 

volg ons via social media