Wedding things

Het verschil: de weddingplanner en de professioneel ceremoniemeester

Steeds vaker doen bruidsparen een beroep op een weddingplanner of professioneel ceremoniemeester. Bruidsparen willen hun familieleden niet belasten met deze taak en willen hen met volle teugen laten meegenieten van hun grote dag. En natuurlijk wilt het bruidspaar dit ook! Een weddingplanner of professioneel ceremoniemeester neemt een groot deel van voorbereidingsstress weg en gebruikt alle creativiteit om een onvergetelijke dag te verzorgen.

Maar wat is nu het verschil tussen de weddingplanner en de professioneel ceremoniemeester? Lees het hieronder.

WAT EEN DOET EEN WEDDINGPLANNER?

Een weddingplanner regelt alle onderdelen die nodig zijn voor de bruiloft van het toekomstige bruidspaar. Denk hierbij aan de trouwlocatie, de cateraar, de DJ/ muziekband, het uitwerken van de bruiloftsstyling, de uitnodigingen, de bedankjes. Een weddingplanner denkt met het bruidspaar mee, in alles wat er nodig is om een onvergetelijke trouwdag te verzorgen. Ook maakt de weddingplanner een passende trouwprogramma en werkt de weddingplanner het complete draaiboek uit. Op de grote dag zelf, zorgt de weddingplanner dat de trouwdag compleet volgens planning verloopt en is hij/ zij op de trouwdag contactpersoon voor alle betrokken trouwleveranciers en de gasten.

Een weddingplanner wordt anderhalf tot 1 jaar voor de trouwdatum geboekt.

WAT DOET EEN PROFESSIONEEL CEREMONIEMEESTER?

Bij het professioneel ceremoniemeesterschap regelt het bruidspaar alle organisatie onderdelen van het huwelijk zelf en wordt de weddingplanner ingehuurd om de trouwdag van begin tot eind te begeleiden en te coördineren. Een professioneel ceremoniemeester wordt doorgaans één jaar tot 6 maanden van tevoren geboekt en kijkt mee of er niets vergeten is. Meestal heeft het bruidspaar zelf al een globale trouwplanning en/ of draaiboek gemaakt. De ceremoniemeester controleert de planning en het draaiboek en zal deze waar nodig optimaliseren.

Op de grote dag zelf is de professioneel ceremoniemeester, op een afgesproken tijd aanwezig om leveranciers op te vangen en te instrueren. De professioneel ceremoniemeester zorgt ervoor dat de complete trouwdag volgens planning verloopt en is aanspreekpunt voor de leveranciers en de gasten.

Hi there, wat ontzettend leuk dat je hier bent!

Ik ben Hamida Hamerslag en help weddingplanners (in spé) om experts te worden op gebied van grootschalige en multiculturele bruiloften. 

Werken voor een baas, de kriebels om je passie volgen, de combinatie met werken en kinderen… En toch heb ik het gedaan: inmiddels ben ik 6 jaar actief en heb ik meer dan 55 bruiloften mogen organiseren voor verschillende culturen, in de meest uiteenlopende thema’s. 

Dankzij mijn leerpunten, struggles, opgedane ervaring én successen, weet ik precies wat je het beste kunt doen en wat de slimste stappen zijn, om professioneel weddingplanner te worden.

Lees meer over mij, hoe ik prompt ontslag nam bij mijn oude werkgever en ontdek mijn prachtige bruiloften en persoonlijke missie.

Nieuwsbrief

Stap in de wondere wereld van bruiloften

Get ready for some behind the scenes, want in mijn nieuwsbrieven deel ik  waardevolle tips, actualiteiten en neem ik je mee in mijn grootste lessen en inzichten. Je krijgt een persoonlijk inkijkje in mijn werk als weddingplanner en achter de schermen van mijn bruiloften – té leuk! 

volg ons via social media